Contact: 0174-513237 Blessurelijn: 06-41827773

Sport & Beweging

BEWEEGGROEPEN

Bij AdFysio De Lier kunt u op verschillende manieren trainen. U kunt de AdFysio Totaal Training (ATT) volgen of aan één van de aandoenings- specifieke beweeggroepen deelnemen.

Als u zich wilt inschrijven voor één van de trainingen, kunt u het inschrijfformulier downloaden, invullen en opsturen naar AdFysio De Lier. Voor de tarieven van de verschillende beweeggroepen klikt u hier.

ADFYSIO TOTAAL TRAINING (ATT)

Bij AdFysio De Lier kunt u onder begeleiding van een fysiotherapeut één of meerdere keren per week een uur trainen aan uw kracht, conditie en lenigheid. Tijdens de intake stelt u samen met de fysiotherapeut uw persoonlijke doelen op. Gedurende een periode van drie maanden werkt u aan deze doelen. Aan het eind vindt een evaluatie plaats.

OVERGEWICHT, EN WAT NU?

AdFysio De Lier biedt in samenwerking met Vitae Voedingsadviesbureau een beweeg- en voedingsprogramma aan voor mensen met overgewicht. U wordt tijdens dit programma begeleid door zowel de fysiotherapeut als de diëtiste.

Gedurende 12 wekelijkse trainingen op dinsdagavond van 19:00 tot 20:00 wordt er gewerkt aan uw persoonlijke doelen. Het programma kent een maximum van 8 deelnemers.
De kosten voor het beweeggedeelte van het programma zijn € 155,- inclusief intake en metingen. De kosten voor het voedingsgedeelte worden afhankelijk van uw zorgverzekeraar, grotendeels vergoed. Voor meer informatie kunt u hier onze folder overgewicht downloaden.

COPD, EN WAT NU?

AdFysio De Lier biedt in samenwerking met Vitae Voedingsadviesbureau een beweeg- en voedingsprogramma aan voor mensen met luchtwegproblemen. U wordt tijdens dit programma begeleid door zowel de fysiotherapeut als de diëtiste. Voor meer informatie kunt u hier onze folder COPD downloaden.

DIABETES, EN WAT NU?

AdFysio De Lier biedt in samenwerking met Vitae Voedingsadviesbureau een beweeg- en voedingsprogramma aan voor mensen met suikerziekte. U wordt tijdens dit programma begeleid door zowel de fysiotherapeut als de diëtiste. Voor meer informatie kunt u hier onze folder diabetes downloaden.

Mama in Balans

AdFysio De Lier heeft een uniek doorlopend lifestyle programma voor (aanstaande) moeders, tijdens en na de zwangerschap, op het gebied van vitaliteit, training en voorlichting.

  • voor toekomstig of pas geworden mama’s
  • op donderdagavond een doorlopend programma, dus op elk moment is instromen mogelijk
  • Indoor en outdoor training op een verantwoorde manier onder deskundige en enthousiaste begeleiding van een fysiotherapeut
  • koffie/thee moment met gastsprekers over diverse gerelateerde onderwerpen

Total Body Workout

Een uur lang intensief aan de slag!
We pakken alle spiergroepen van het lichaam aan tijdens deze training. Niet alleen kracht, maar ook aan het uithoudingsvermogen zal gewerkt worden.
Op de locatie bij AdFysio de Zweth (v.v. Lyra), is het mogelijk om zowel binnen als buiten te trainen.

Vrijdag       16.00 uur – 17.00 uur
Zaterdag     9.00 uur – 10.00 uur

Pilates

Pilates is een bijzondere bewegingsmethode die past in deze tijd!

De vorm van bewegen is niet te vergelijken met andere trainingsvormen. Door het bewegen vanuit de kern zorgt Pilates voor een optimale lichaamshouding en bewegingsvrijheid. De oefeningen zorgen voor meer controle in de meest instabiele delen van het lichaam en de bewuste ademhaling ondersteunt het geheel.

Maandag    10.15 – 11.15 , locatie AdFysio hoofdstraat
Donderdag 19.00 – 20.00 , locatie AdFysio de Zweth
Vrijdag          9.00 – 10.00 , locatie AdFysio de Zweth

 

 Netwerkpartners

 vv Lyra

LyraVoetbalvereniging Lyra is als grootste sportvereniging van De Lier verbonden aan AdFysio voor sportmedische dienstverlening. Zowel op sportpark de Zweth als aan de Hoofdstraat staan wij klaar voor zowel de selectievoetballers als recreatieve leden van V.V. Lyra.

Odis

OdisDe Lierse hanbalvereniging Odis heeft een nauwe samenwerking met AdFysio op het gebied van blessurepreventie, begeleiding en advies. De leden kunnen terecht voor training en fysiotherapie aan de Hoofdstraat.

vv Maasdijk

MaasdijkDe voetballers van Maasdijk komen bij AdFysio voor (sport-) fysiotherapie en training. Alle leden zijn van harte welkom en kunnen gebruik maken van de faciliteiten in ons Centrum voor Fysiotherapie en Beweging. Periodiek is Maurice van Veldhooven namens AdFysio op de vereniging te vinden.

LTC ‘t Loo

LTC-'t-LooDe gezellige tennisvereniging ‘t Loo van De Lier maakt sinds kort gebruik van de dienstverlening van AdFysio. Haar leden kunnen o.a. terecht op het sportspreekuur vrijdag van 11:00 – 12:00 uur. Dit vindt plaats in het clubgebouw op sportpark de Zweth. Ook voor alle overige diensten worden de leden snel en vakkundig geholpen aan de Hoofdstraat.

ZV Dijkglas

ZV-DijkglasZwemvereniging Westland is de enige sportvereniging op het gebied van zwemmen in het Westland. De selectieleden worden eenmaal per week begeleid bij de uitvoering van core-stability training. Tevens worden de jonge sporters op sportmedisch vlak ondersteund.

Velo

VeloDe Wateringse voetbalvereninging Velo is als eersteklasser verbonden aan AdFysio. De activiteiten voor deze voetbalclub bestaan uit het geven van veldtrainingen en sportfysiotherapeutische dienstverlening.

Valto

ValtoDe succesvolle korfbalvereniging Valto maakt sinds dit jaar ook gebruik van de sportmedische dienstverlening bij AdFysio. Voor zowel sportmedisch beleid, training en behandeling worden de selectieleden en overige leden van Valto optimaal begeleid.

Olympisch Netwerk

Olympisch-netwerkOlympisch sportnetwerk regio Haaglanden-Westland heeft een samenwerkingsverband met AdFysio voor het geven van presentaties/ clinics en als aangesloten centrum voor de begeleiding van talentvolle topsporters. De coördinatie hiervan ligt bij Maurice van Veldhooven.

Pieter van Foreest

Pieter-van-ForeestHet Lierse verzorgingstehuis de Triangel aan de Hoofdstraat 104 is sinds een aantal jaren aangesloten bij Stichting Pieter van Foreest. Namens AdFysio behandeld Timo Schippers tweemaal per week de bewoners/ patiënten uit de Triangel. Dinsdag- en vrijdagmiddag tussen 13:30 en 16:00 uur is Timo in de Triangel aanwezig.

Suppliers

Marelparts

MarelpartsFietsspeciaalzaak Marelparts is gespecialiseerd in afstelling en onderhoud van sportfietsen. Regelmatig worden er in samenwerking met AdFysio analyses gedaan bij fietsers om de houding op de fiets te optimaliseren.

Movella

MOVELLA is een organisatie die sporten en bewegen in de maatschappij stimuleert voor jong en oud.
Je beleeft het meeste plezier aan je sport als je deze goed beheerst. Bij veel verenigingen
ontbreekt de capaciteit om alle kinderen de sport goed onder de knie te laten krijgen.

MOVELLA opereert club onafhankelijk en biedt uw kind techniek training aan in kleine groepjes zodat het kind,
vaardiger en handiger wordt in de sport. Het zelfvertrouwen groeit en het spelplezier neemt toe.

Alle facetten komen aan bod met als doel meer spelplezier en uiteindelijkmovella-logo
een betere speler worden. Alle trainingen worden gegeven door ervaren trainers.

www.movella.nl